Hoe u vroegtijdige ejaculatie kunt voorkomen

Belangrijke punten

  • Er zijn verschillende manieren om vroegtijdige ejaculatie te behandelen en het kan nodig zijn om ze uit te proberen om er een te vinden die voor u werkt.
  • Sommige mannen vinden dat gedragsstrategieën zoals de start-stop-techniek en de knijp-techniek hen helpen.
  • Het gebruik van dikkere condooms kan de gevoeligheid verminderen en helpt u het langer uit te houden tijdens de seks
  • Er zijn twee behandelingen voor vroegtijdige ejaculatie, Emla Cream en Priligy-tabletten. Emla crème vermindert de gevoeligheid door de penis te verdoven, terwijl Priligy-tabletten u helpen om uw orgasmen beter te beheersen.

Naar schatting heeft 30% van de mannen op een bepaald moment in hun leven last van vroegtijdige ejaculatie (VE), wat kan leiden tot ernstige stress.

Ejaculatie kan als vroegtijdig worden beschouwd als het binnen 30 seconden tot 4 minuten tijdens de seks gebeurt, afhankelijk van verschillende culturen, landen en experts. Het lijkt er echter op dat de meesten het erover eens zijn dat elke geslachtsgemeenschap die minder dan 2 minuten duurt, als vroegtijdige ejaculatie kan worden beschouwd.

Gedragstechnieken kunnen u helpen om het orgasme te vertragen. Deze omvatten de start-en-stop-methode en de knijptechniek.

Een combinatie van deze technieken samen met seksuele begeleiding en medicatie (hetzij met behulp van een anesthetische crème, zoals EMLA of een orale tablet, zoals Priligy) wordt aanbevolen.

Erectieproblemen op Basis van Psychologische Oorzaken

Wat is vroegtijdige ejaculatie?

Voortijdige ejaculatie is ejaculatie die te snel gebeurt voor een man en zijn partner om te kunnen genieten van seks. Er zijn twee soorten voortijdige ejaculatie: levenslang (of primair) en verworven (of secundair).

Levenslange VE begint al vroeg, meestal als u een tiener bent en uw eerste seksueel contact heeft. Het is moeilijker te behandelen en heeft vaak diepere psychologische oorzaken. Slechte gewoonten kunnen ook bijdragen (zoals masturberen om zo snel mogelijk te ejaculeren om te voorkomen dat u ontdekt wordt).

Verkregen VE gebeurt later in het leven en wordt meestal veroorzaakt door psychologische (stress- of relatieproblemen) of door fysieke oorzaken (diabetes of hoge bloeddruk).

Hoe kan ik de ejaculatie uitstellen?

Er is een breed scala aan ‘zelfgemaakte’ remedies voor vroegtijdige ejaculatie, zoals frequente seks, een paar uur voor seks masturberen of seks hebben met de vrouw bovenop.

Dikkere condooms: een dikkere wand kan de gevoeligheid van de penis verminderen

Gedragsstrategieën: “start-stop” en “knijptechnieken” blijken vaak effectief, maar bieden geen lange-termijn oplossing.

Het kan enkele maanden duren voordat u VE met deze technieken overwint en veel mannen moeten ze permanent blijven gebruiken.

Gemiddeld slaagt 50% tot 95% van de mannen die seksuele technieken gebruiken er uiteindelijk in om VE te overwinnen. Er is een risico van terugval als er significante veranderingen in uw seksuele leven zijn (bijvoorbeeld nieuwe partner, stressvolle gebeurtenis), vooral als u angstig bent. In het algemeen, hoe eerder in het leven u deze technieken onder de knie leert te krijgen, hoe beter.

Mannen die overgevoelig zijn, in plaats van overdreven angstig, hebben mogelijk geen baat bij deze gedragsmethoden omdat ze last hebben van een andere oorzaak van vroegtijdige ejaculatie.

Voor deze patiënten worden medicijnen aanbevolen die de gevoeligheid verminderen (bijvoorbeeld EMLA een crème of duratia 60 mg een oraal tablet), dit zijn betere oplossingen en kunnen uiteindelijk de controle van de ejaculatie verbeteren. Hoewel ze kunnen worden beschouwd als lange-termijn oplossingen voor premature ejaculatie, verhelpen ze niet de onderliggende oorzaken van PE.

Hoe u vroegtijdige ejaculatie kunt voorkomen

Wat is de “Start-Stop” techniek?

Dit is verreweg de meest eenvoudige techniek en kan alleen of met een partner worden gedaan.

De techniek houdt in dat u de penis stimuleert en stopt vlak voordat u voelt dat u gaat ejaculeren. Stop de stimulatie gedurende 30-60 seconden en begin opnieuw zodra u voelt dat u de controle weer heeft. Herhaal dit proces 4-5 keer, stop en “rust” elke keer wanneer u denkt een orgasme te krijgen. Uiteindelijk laat de ejaculatie plaatsvinden, zodat u het “punt van geen terugkeer” kunt identificeren.

Veel stelletjes en partners klagen echter over het ongemak van dit “spel” en vinden het frustrerend. Probeer het soepel in seks op te nemen en profiteer van de pauzes om u te concentreren op andere bronnen van plezier dan de penis.

Wat is de “Knijp” techniek?

De “knijp” -techniek werkt door net voordat u gaat ejaculeren in het gebied van de penistussen de schacht en de eikel te knijpen (ongeveer 30 seconden). Dit stopt de ejaculatie, maar kan uw erectie beïnvloeden, tenminste totdat u weer wordt gestimuleerd. U moet dit proces dan 4-5 keer herhalen totdat u besluit om het orgasme niet langer uit te stellen.

Om dit effectief te laten werken moet u deze methode enkele maanden gebruiken en is er veel doorzettingsvermogen van de man en zijn partner nodig.

Het idee achter de ‘Knijp’-techniek is dat u na een tijdje het “punt van geen terugkeer” kunt herkennen en mogelijk toekomstige ejaculaties kunt uitstellen. Deze techniek kan echter frustrerend zijn, omdat het de seksuele activiteit kan verstoren.

Premature Ejaculatie – Statistieken, Behandeling en Oorzaken

Wat zijn de andere opties?

De “start-stop” en “knijp” -techniek blijken effectiever in combinatie met deze technieken:

  • Denk aan iets anders: iets afleidend, saai of vervelends
  • Haal diep adem voor de ejaculatie: dit kan het orgasme vertragen door de ejaculatie en stimulatie te vertragen

Voor uw partner zorgen

Langer voorspel kan de tevredenheid van uw partner verhogen en uw ejaculatie vertragen. Langer voorspel kan uw relatie verbeteren door ontevredenheid, frustratie en prestatie gerelateerde angstgevoelens te verminderen.

Houd er rekening mee dat hoe meer druk mannen tijdens de seks voelen, hoe groter de kans is dat ze aan PE lijden.

Communicatie helpt u vele problemen en eventuele misverstanden tussen uw wensen en die van uw partner te overwinnen.

Wat zijn de beste tips?

Dikkere condooms: probeer deze als u denkt dat uw penis te gevoelig is. Ze kunnen helpen de gevoeligheid te verminderen.

Concentreer u op andere seksuele genoegens: dit kan de angst verminderen en u helpen betere controle over uw ejaculatie te krijgen.

Neem contact op met uw arts: VE is een zeer goed behandelbare aandoening.

Kamagra 100mg

No products in the cart.